1. Maak een paklijst

Voordat u begint met inpakken, maakt u een paklijst. Maak een lijst van alle benodigde kleding en persoonlijke spullen die u nodig heeft voor uw reis. Zo vergeet u niets en zorgt u ervoor dat u alleen meeneemt wat u nodig heeft.

2. Kies het juiste kofferformaat en pak hem vol in

Zorg ervoor dat uw koffer de juiste maat heeft voor uw reis. Bedenk hoeveel dagen u gaat reizen en welk weer u kunt verwachten. Een kleine handbagage is ideaal voor korte reizen, terwijl voor langere reizen wellicht een grotere koffer nodig is.

Een belangrijke tip voor koffers met een harde schaal is om ze idealiter altijd vol in te pakken . In tegenstelling tot zachte koffers behoudt een koffer met harde schaal zijn vorm beter als hij goed gevuld is. Dit helpt schade tijdens transport te voorkomen en optimaliseert de bescherming van uw spullen binnenin.

3. Rol kleding op in plaats van vouwen

Rol je kleding op in plaats van ze op te vouwen. Dit bespaart ruimte en voorkomt rimpels en vouwen. Plaats zwaardere spullen onderin de koffer en meer kwetsbare of gemakkelijk gekreukte kleding er bovenop.

4. Gebruik verpakkingsblokjes

Packing Cubes zijn kleine organizertassen waarmee je je kleding en accessoires in aparte compartimenten kunt ordenen. Hierdoor houd je je koffer overzichtelijk en kun je gemakkelijk bij het gewenste kledingstuk zonder dat je de hele koffer leeg hoeft te maken.

5. Denk aan je schoenen

Schoenen kunnen veel ruimte in beslag nemen. Je kunt ze het beste onder in de koffer stoppen of de binnenruimte gebruiken om sokken en ondergoed in de schoenen te stoppen om ruimte te besparen.

6. Profiteer van het reisvloeistoffenbeleid

Als u vloeistoffen mee moet nemen, zoals shampoo, lotion of parfum, zorg er dan voor dat deze voldoen aan de regelgeving van luchtvaartmaatschappijen. Gebruik doorzichtige, hersluitbare zakken en beperk de hoeveelheid tot het maximaal toegestane bedrag.

7. Waardevolle of belangrijke voorwerpen in handbagage

Bewaar waardevolle of belangrijke spullen zoals paspoorten, geld, elektronische apparaten en medicijnen altijd in uw handbagage. Zo heeft u ze altijd bij de hand, ook als uw ingecheckte bagage zoekraakt.

8. Plan verschillende gelegenheden

Denk aan verschillende gelegenheden tijdens uw reis. Zorg ervoor dat u zowel comfortabele vrijetijdskleding als meer formele outfits meeneemt als u een diner of speciale gebeurtenis heeft gepland.

9. Houd rekening met gewichts- en gewichtsbeperkingen

Controleer de gewichtsbeperkingen van uw luchtvaartmaatschappij om kosten voor overbagage te voorkomen. Met een kleine bagageweegschaal kunt u het gewicht van uw koffer bijhouden.

10. Praktische extra's

Denk aan praktische extra's zoals een reiswekker, reisadapter, koptelefoon, een powerbank en een kleine EHBO-doos. Deze kunnen uiterst nuttig zijn in onverwachte situaties.